Class Schedule  

Douglas County High School runs on a block schedule consisting of 4 classes a day with an every other day schedule.  Classes run the entire year.  On Blue Day schedule students will go to classes 1,3,5,7 and on Gold Day schedule they will go to classes 2,4,6,8.  We also have a Teacher Advisory Program (TAP) that meets on Wednesday.

 

Regular Bell Schedule

8:35 – 10:05        1st Block (90 Minutes)

10:10                     Warning Bell

10:11 – 11:41      2nd Block (90 Minutes)

11:46                     Warning Bell

11:47 – 2:02        3rd Block (125 Minutes)

 

(Times can be subject to change due to lunch groups)

11:45 – 12:10              1st Lunch

12:13 – 12:38              2nd Lunch

12:41 – 1:06 3rd Lunch

1:09 – 1:34                   4th Lunch

1:37 – 2:02                   5th Lunch

 

2:07                        Warning Bell

2:08 – 3:40           4th Block (92 Minutes; Really 89 Minutes with Announcements)

3:37 – 3:40           Announcements

Advisement Bell Schedule

8:35 – 10:00        1st Block (85 Minutes)

10:05                     Warning Bell

10:06 – 10:46      Advisement

10:51                     Warning Bell

10:52 – 12:17      2nd Block (85 Minutes)

12:22                     Warning Bell

12:23 – 2:12        3rd Block (109 Minutes)

               

(Times can be subject to change due to lunch groups)

12:20 – 12:40              1st Lunch

12:43 – 1:03 2nd Lunch

1:06 – 1:26                   3rd Lunch

1:29 – 1:49                   4th Lunch

1:52 – 2:12                   5th Lunch

 

2:17                        Warning Bell

2:18 – 3:40           4th Block (82 Minutes)

 

Pep Rally Bell Schedule

8:35 – 10:00        1st Block (85 Minutes)

10:05                     Warning Bell

10:06 – 11:30      2nd Block (85 Minutes)

11:35                     Warning Bell

11:36 – 1:28        3rd Block (112 Minutes)

 

(Times can be subject to change due to lunch groups)

11:36 – 11:56              1st Lunch

11:59 – 12:19              2nd Lunch

12:22 – 12:42              3rd Lunch

12:45 – 1:05 4th Lunch

1:08 – 1:28                   5th Lunch

 1:33                        Warning Bell

1:34 – 3:00           4th Block (86 Minutes)

3:00 – 3:10           Student Release

3:10 – 3:40           Pep Rally (30 Minutes)